Šumski dvor ljeti

Šumski dvor zimi

 

RIBOLOV NA GACKI
Rijeka Gacka sa pritocima duga je 61 km. Iako je po svojim osobinama krška rijeka, izuzetnoje spora i mirnog toka, te ujednačene količine vode.Gacka je poznata i po stalnosti i malim razlikama temperature.
Prosječna godišnja temperatura iznosi 9,4 °C , što naročito pogoduje ribama iz porodice salmonida.
Od ribljih vrsta, Gacka je u svijetu poznata po potočnoj pastrvi. Ribolovna sezona na rijeci Gacki počinje 01. ožujka i završava 31. listopada.

Udaljenost: 20 minuta automobilom
Detaljnije na www.gacka.hr

 

MLINICE NA GACKI
Žitelji Gackog polja na izvorima Gacke ( u Sincu i Lešću ) sagradili su brojne mlinice za mljevenje žita, pilane, stupe za stupanje domaćeg sukna i koševe za valjanje biljaca i suknenih deka.
Mlinice na Gacki u Sincu posebna su atraktivnost kao ostatak tradicijskog graditeljstva na vodi i starih obrta.

Udaljenost: 20 min automobilom
Detaljnije na www.tz-otocac.hr

  

 

NACIONALNI PARK PLITVIČKA JEZERA
Najistaknutiji i najposjećeniji među osam nacionalnih parkova u Hrvatskoj - Plitvička jezera, je jedina prirodna, u društvu kulturnih vrijednosti, u Hrvatskoj uvrštena u Popis svjetske baštine (UNESCO) i to još 1979. godine, među prvima u svijetu.

Udaljenost: 30 min automobilom
Detaljnije na www.np-plitvicka-jezera.hr

  

  

  

VELEBITSKO UTOČIŠTE ZA MLADE MEDVJEDE
Zbog zemljopisnog položaja uz područje gusto napučenih medvjeđih staništa Sjevernog Velebita, u Kuterevu je osnovano prvo Utočište za mlade medvjediće u Hrvatskoj, kao novi dom za mlade, napuštene medvjediće.

Udaljenost: 90 min automobilom
Detaljnije na www.kuterevo-medvjedi.hr

 

Jezici koje govorimo / We speak

 

Rijeka Gacka - flyfishing Nacionalni park Plitvička jezera Utočište za mlade medvjede Kuterevo

Dvije dvokrevetne sobe / two double bedrooms Dvije trokrevetne sobe / two triple bedrooms Tuš / Shower Centralno grijanje / Central heating Satelitska televizija / Satellite TV Roštilj / Grill Parking Udaljenost do centra naselja / Distance to the town centre Lov / Hunting Ribolov na Gacki / Flyfishing on Gacka river Skijanje / Skiing Biciklizam / Cycling Paraglajding / Paragliding

 


Šumski dvor, Gornje Vrhovine bb, 53223 Vrhovine
00 385 (0)95 530 1660, e-mail: vrh.sumskidvor@gmail.com